Kort om tjänsten

Som kontorschef på Ludvig & Co (fd LRF Konsult) är det du som leder drift och utveckling av verksamheten på två kontor i ditt distrikt. Du kommer att leda 15 kollegor som hjälper våra kunder med redovisning, ekonomi, skatt och affärsrådgivning. Här finns en tjänst i ett företag som befinner sig i stark utveckling, ett väl inarbetat team och en marknad med utrymme för tillväxt.

Om verksamheten

Ludvig & Co har 130 kontor över hela landet med specialistkunskaper inom företagande i många olika branscher, från en enskild frisörsalong eller byggfirma till stora lantbruksföretag.

Vi är på en spännande utvecklingsresa och söker nu dig som har ett stort intresse för människor och ledarskap samt av att driva tillväxt och digitalisering. Bland dina kollegor finns specialister inom både juridik, rådgivning och affärsutveckling, fastighetsförmedling och lön – en bred kompetensbas!

Läs mer på www.ludvig.se

Mer om tjänsten

Du har personalansvar för kontorens medarbetare samt ekonomiskt ansvar för kontorens resultat. Din viktigaste uppgift är att bygga starka team genom att coacha och inspirera medarbetare som i sin tur kan leverera med hög kvalitet, god lönsamhet och tillväxt. I ditt ansvar ingår bland annat:

• Att leda kontoren: Du leder och utvecklar dina medarbetare samt upprätthåller ett gott arbetsklimat och informationsflöde inom kontoren. Du fördelar och tillsätter rätt resurser till rätt uppdrag, inom de tjänsteområden som är representerade på kontoren.

• Affären: Du ansvarar för att kontorets affärer är lönsamma, att marknadsföring sker på rätt sätt och i rätt forum samt att ni satsar på de affärer som långsiktigt ger kontoren en sund tillväxt.

• Strategiskt arbete: Du ser till att kontoren erbjuder rätt tjänster och är rustade för framtidens behov. I det dagliga arbetet ser du till att ditt team är uppdaterade och att era mål är tydligt kommunicerade. Vidare följer du löpande upp verksamheten samt säkerställer att ni har nöjda kunder.

Tillsammans med Regionchef Syd och övriga kontorschefer i regionen får du en mycket viktig roll och förväntas att aktivt driva och bidra till det strategiska arbetet inom regionen, med målet att ytterligare förstärka bolagets starka position i Skåne, Halland och Blekinge.

Din profil

För att lyckas behöver du:
• Vara en erfaren ledare som med stort intresse för människor bygger framgångsrika team.

• Ha erfarenheter av att från ett ekonomiskt perspektiv driva kontor och verksamheter.

• Ha en bakgrund inom ekonomi samt erfarenhet av arbete inom något av våra tjänsteområden.

• Ett stort yrkesmässigt engagemang.

• Förmågan att leda, sprida energi och motivera andra människor. Ha god kännedom om det lokala näringslivet.

Du är en driven person, trygg i ditt ledarskap. Du välkomnar förändring och trivs med att jobba mot mål.

Ansökan

Du är välkommen att söka tjänsten via Dreamworks hemsida, www.dreamwork.se med bifogat CV och personligt brev. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot några ansökningar via mail. Vi arbetar med löpande urval, sök gärna tjänsten redan idag och senast 18 marsi. Tillträde enligt överenskommelse.

Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Lena Lilliér på Dreamwork 0708 121 121, alternativt lena.lillier@dreamwork.se

Kort om tjänsten

Vår Financial & Adminstrative Manager går vidare i sin karriär och vi söker en självständig, driven och verksamhetsintresserad ekonom med controllerperspektiv.

Den här tjänsten erbjuder ett brett ansvarsområde med fokus på områdena extern redovisning, intern redovisning och business-controlling.

• Tjänsten ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar till Director General.
• Personalansvar för en redovisningsekonom som sköter allt löpande redovisningsarbete och löneredovisning.
• Placeringsort: Ystad

Vi söker dig som är nyfiken och har starkt intresse för att sätta dig in i komplexa frågeställningar som berör produkterna, tillverkningen och affären. Du är van att göra beräkningar, analysera och dra slutsatser som sedan presenteras för ledningen.

För att lyckas är du duktig på att skapa förtroende och kommunicera med människor på olika nivåer i företaget och samtidigt pedagogiskt förklara dina slutsatser.

Om verksamheten

IMS Nonwoven AB utvecklar och tillverkar högkvalitativa industritextilier till kunder inom Automotive, Medical, Hygiene och Teknisk industri.

Företaget grundades 1959 under namnet Fiberduk AB. Under 2008 förvärvades samtliga tillgångar och varumärken av den spanskbaserade nonwoven tillverkaren Tefisa S.A. Företagen bildade tillsammans dotterbolaget IMS Nonwoven AB som ägs av textilgruppen Industrias Murtra S.A.

Sedan etableringen har företaget gått igenom en omfattande utveckling. Den dryga 50 åriga erfarenheten speglas i den kombinerade styrkan av kompetens, kundinsikt och tekniska möjligheter som omvandlas till kundvärde. Några av världens ledande företag och starkaste varumärken värdesätter fördelarna med att arbeta med IMS Nonwoven. Företaget exporterar i huvudsak sina produkter och USA är den största marknaden.

Mer om tjänsten

Arbetsuppgifter

• Månads- och årsbokslut, samt tillhörande analyser
• Businesscontrolling med fokus på tillverkning, produkter och lager
• Budget, likviditet
• Prognoser och uppföljning av utfall
• Övrig intern rapportering
• Arbetsuppgifter som berör externa kontakter t ex bank, revisorer, försäkringsbolag, Skatteverket och SCB
• Ansvar för valutasäkring mm samt övriga frågor som berör ekonomi/finans
• HR-ansvar
• IT-ansvar
• Föredragande på det månatliga ledningsmötet
• Personalansvar för en redovisningsekonom/lön

Din profil

Bakgrund

• Krav: Civilekonom inriktning redovisning/ekonomistyrning eller motsvarande utbildning
• Krav: Väl dokumenterad arbetslivserfarenhet från liknade arbetsuppgifter inom tillverkande företag. Fokus på att arbeta självständigt med bokslut och tillhörande analyser, ansvar för eller delaktig i budget arbete, van att analysera och följa upp produktionen, lager och produkter ur ett ekonomiskt perspektiv.
• Krav: tala och skriva obehindrat engelska
• Merit: Yrkeserfarenhet från processindustri.
• Merit: erfarenhet av IT och HR
• Merit: tala och skriva obehindrat spanska

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och ditt personliga brev så snart som möjligt. Urvalsprocessen sker löpande. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot ansökningar via mail. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Anette Andersson, 0735-18 79 01 eller via mail anette.andersson@dreamwork.se

Är du vår nästa redovisningskonsult och rådgivare?

Vi får landets småföretagare att växa.

LRF Konsult är Sveriges största redovisnings- och rådgivningsföretag med cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Kort om tjänsten
LRF Konsult i Ystad söker en rådgivare, redovisningskonsult

Är du en driven ekonom, lantmästare eller agronom, som brinner för att ge småföretagare rådgivning? Ta nästa steg i karriären genom att påverka utvecklingen på LRF Konsult- Sveriges största rådgivnings- och redovisningsföretag. Vi behöver nu förstärka vårt kontor i Ystad.

Arbetsbeskrivning
Som redovisningskonsult har du nära dialog och kontakt med kunder, i såväl den gröna näringen som i andra branscher. Det som gör LRF Konsult unikt är bredden på kompetens i teamet och att ni tillsammans erbjuder personlig och professionell rådgivning.
Då LRF Konsult står inför en tillväxt är nyckeln till framgång engagerade medarbetare som värderar hög kvalitet och service. I din roll bistår du dina kunder med bokslut och företagsekonomisk rådgivning. Du, liksom övriga medarbetare, kommer ha en viktig roll i utvecklingen av ett lönsamt och framgångsrikt kontor med framtidens digitala tjänster.

Vem är du?
Du har en har akademisk utbildning som ekonom, lantmästare eller agronom. Vi söker dig som har ett genuint intresse och engagemang för lantbrukarnas vardag och deras verksamhet. Det är en fördel om du har arbetat med bokslut, deklarationer och ekonomistyrning i en rådgivande roll. Som person har du en affärsmässig inställning och är van att jobba proaktivt. Du är självständig, noggrann, förtroendeingivande och har en god förmåga att skapa nya kontakter internt som externt. Du är nyfiken på nya digitala lösningar i arbetet.
Då del av den här tjänsten innebär att arbeta mot lantbruk är det meriterande om du har ett intresse för och en bakgrund från detta.

Vad erbjuder vi dig?
I Universums årliga mätning, för andra året i rad, är LRF Konsult utsedd till att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare.
På LRF Konsult erbjuder vi dig en inspirerande arbetsmiljö och trevliga kollegor. Vi har fina och rymliga kontorsrum, i en fastighet med historiska anor, centralt belägen i Ystad, nära hamnen, tågstationen och företagets parkeringsplatser.
Vi erbjuder stora utvecklingsmöjligheter och en positiv företagskultur som präglas av ett stort engagemang, affärsmässighet och kundnytta. Som stöd har du nya digitala lösningar för både kund och medarbetare samt goda möjligheter till kompetensutveckling. Du erbjuds kontinuerlig adekvat utbildning för rollen som rådgivare.

Varmt välkommen att växa med oss, till en av Sveriges bästa rådgivare!

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Dreamwork. Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och Personliga brev på www.dreamwork.se Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan snarast möjligt. Vid frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Anette Andersson.