Kort om tjänsten

Söker du efter en ny utmaning och har lång erfarenhet inom ledarskap, redovisning, löpande bokföring och bokslut? Då kan det vara just dig vi söker!

Vi söker en prestigelös och erfaren redovisningschef med tidigare erfarenhet som redovisningschef eller ekonomichef till Sova:s huvudkontor i Vellinge.

Du har stor erfarenhet och är självgående inom redovisning samt har mycket energi och glädje att bidra med till en ekonomiavdelning bestående av ett härligt team på 6 personer. Arbetskulturen är präglad av god stämning, högt tempo och eget iniativtagande, vilket öppnar upp för mycket energi och glädje på jobbet,

Detta uppdrag är en del av Dreamworks konsultverksamhet och tjänsten är löpande utan slutdatum.

Sökord: redovisning, ekonomi, redovisningschef, redovisningsansvarig, ekonomiansvarig.

Om verksamheten

Sängvaruhuset SOVA finns på 40 platser runtom i landet. Vi tillhandahåller ett brett sortiment av sängar och sängtillbehör som vi anser vara marknadsledande, allt samlat under ett och samma tak. Hos oss hittar du de senaste produkterna från bla Hästens, Carpe Diem Beds of Sweden, Jensen, Tempur, Hilding, GANT Home, Lexington och Himla. Våra medarbetare är specialister på att matcha varje person till rätt säng och besitter alla en hög kompetens och bred produktkunskap. Att jobba på SOVA är att vara en del i ett lag och vi ansvarar alla för att skapa en trivsam arbetsplats och nöjda kunder. SOVA grundades 1989 i Malmö och huvudkontoret ligger i Vellinge. Läs mer på www.sova.se.

Mer om tjänsten

I rollen som redovisningschef ansvarar du för att leda arbetet inom Sovas redovisningsfunktion och har huvudansvar för bolagets månads- och årsbokslut, prognos- och budgetarbete samt för intern-, extern- och legal rapportering. Vidare ansvarar du för upprättande av koncernbokslutet för Sova Holding-gruppen varje månad, årsredovisning, koncernredovisning, upprättande av bolagsdeklarationer, hantering av skatter samt likvidhantering.

Vidare arbetar du med att leda revisionsarbetet både internt men likväl mot revisorer och löpande utvecklar redovisningsfunktionen. Du arbetar aktivt med likviditetsplanering och styrning, är delaktig i att utvärdera respektive redovisningsansvarig och hanterar bankfrågor kopplat till behörigheter. Du kommer även att få ansvara för all intern såväl som extern rapportering till ex ledningsgruppen, regionchefer, banker, ägargruppen och andra intressenter.

Du blir initialt anställd av Dreamwork och kommer att arbeta som konsult hos vår kund. För rätt person finns goda möjligheter till övetag direkt hos kund. Tjänsten är på heltid och är löpande.

Din profil

Vi söker dig med mångårig erfarenhet av en liknande roll och ett stort affärsintresse. Som redovisningschef är det viktigt att du kan och trivs med att varva såväl det strategiska som det operativa arbetet. Vi söker dig med en god pedagogisk förmåga och ett ledarskap som fokuserar på ett coachande förhållningssätt där du gärna delar med dig av din kunskap och motiveras av att se dina medarbetare växa.

Du är utbildad civilekonom eller motsvarande och har många års erfarenhet av arbete med redovisning och har självständigt genomfört bokslut. Vi ser gärna att du har vana av arbete med bokslut på ett större företag och har goda kunskaper i Excel. Det är meriterande med erfarenhet av affärssystemet Pyramid.

Som person är du noggrann, flexibel och bra på att organisera samt strukturera ditt arbete. Arbetet kräver att du är stresstålig då du kommer att få arbeta i ett högt tempo samt jobba mot tydliga deadlines. Vidare är du positiv, flexibel och prestigelös i ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan på vår hemsida www.dreamwork.se snarast möjligt, då urvalsprocessen sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

Om Dreamwork

Vi på Dreamwork är People-Management-konsulter för människor och organisationer. Vi har ett nära samarbete med LinkedIn och våra rekryterare och researchers är certifierade i LinkedIn’s Recruitermodul. Vi har två gånger utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri och lika många gånger nominerats till EY:s ”Entrepeneur of the Year”. Dreamwork grundades 2006 och finns på sju orter i Sverige med huvudkontoret i Helsingborg. Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001 och under 2015 hade vi en tillväxt på 51%.

Kort om tjänsten

Nu är det dags att vakna- Dreamwork söker redovisningsekonom till Sova!

Söker du efter en ny utmaning och är självgående inom redovisning, löpande bokföring och bokslut? Då kan det vara just dig vi söker! Vi söker en prestigelös, erfaren medarbetare med erfarenhet som redovisningsekonom eller redovisningskonsult till Sova:s huvudkontor i Vellinge, med helt nya lokaler.

Du har stor erfarenhet som självgående redovisningsekonom samt har mycket energi och glädje att bidra med till en ekonomiavdelning bestående av ett härligt team på 6 personer. Med en utbildningsbakgrund som civilekonom eller liknande är du redo att snabbt ta ansvar och bli är viktig spelare i ett stort bolag. Arbetskulturen är präglad av god stämning, högt tempo och eget iniativtagande, vilket öppnar upp för mycket energi och glädje på jobbet,

Om verksamheten

Sängvaruhuset SOVA finns på 40 platser runtom i landet. Vi tillhandahåller ett brett sortiment av sängar och sängtillbehör som vi anser vara marknadsledande, allt samlat under ett och samma tak. Hos oss hittar du de senaste produkterna från bla Hästens, Carpe Diem Beds of Sweden, Jensen, Tempur, Hilding, GANT Home, Lexington och Himla. Våra medarbetare är specialister på att matcha varje person till rätt säng och besitter alla en hög kompetens och bred produktkunskap. Att jobba på SOVA är att vara en del i ett lag och vi ansvarar alla för att skapa en trivsam arbetsplats och nöjda kunder. SOVA grundades 1989 i Malmö och huvudkontoret ligger i Vellinge. Läs mer på www.sova.se.

Mer om tjänsten

I rollen som redovisningsekonom är du den som ansvarar för och håller ihop redovisningsarbetet i bolagen och i koncernen. Du gör detta i nära samarbete med dina kollegor på ekonomiavdelningen. Rent konkret kommer du att arbeta med redovisning, avstämningar, månads- och årsbokslut, rapportering, moms- och arbetsgivardeklarationer samt kvalitetssäkring. En viktig del av ditt jobb är att vara med och förbättra och vidareutveckla våra arbetsmetoder och processer på ekonomiavdelningen. Du rapporterar till redovisningschefen.

Du blir anställd av Dreamwork och kommar att arbeta som konsult hos vår kund. Tjänsten är på heltid och är löpande.

Din profil

Du är utbildad civilekonom eller motsvarande och har några års erfarenhet av arbete med redovisning och kan självständigt genomföra bokslut. Vi ser gärna att du har vana av arbete med bokslut på ett större företag och har goda kunskaper i Excel. Det är meriterande om erfarenhet av affärssystemet Pyramid.

Som person är du en noggrann, flexibel och bra på att organisera och strukturera ditt arbete. För att trivas i rollen bör du tycka om att arbeta i team samtidigt som du kan vara självständig. Du bör vara initiativtagande och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Arbetet kräver att du är stresstålig då du kommer att få arbeta i ett högt tempo samt jobba mot tydliga deadlines. Vidare är du stresstålig, positiv, flexibel och prestigelös i ditt arbete. Du räds inte av att rycka in där det behövs. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan så snart som möjligt. Urvalsprocessen sker löpande.

Om Dreamwork

På Dreamwork jobbar vi med people management snarare än med traditionell rekrytering och bemanning. Vi anstränger oss hårdare för att matcha våra kandidaters personlighet med våra uppdragsgivares företagskultur. Vi har ett nära samarbete med LinkedIn och våra rekryterare och researchers är certifierade i LinkedIn’s Recruitermodul. Vi har två gånger utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri och lika många gånger nominerats till EY:s ”Entrepreneur of the Year”. Dreamwork grundades 2006 och har levererat personallösningar på över 130 orter i Sverige, från Kiruna i norr till Ystad i söder. Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001.

About Dreamwork

We are People Management consultants. Instead of having a traditional recruitment and staffing agenda we work harder to match our candidates with our customers’ company culture. We have a close relationship with LinkedIn and our recruiters and researchers have certifications in the LinkedIn recruiter modul. Two times, we have been appointed as a Gasell company by Dagens Industri and have the same amount of times been nominated for EY:s ”Entrepreneur of the Year”. Dreamwork was founded in 2006 and we have delivered staff related services at over 130 cities in Sweden, from Kiruna in the north to Ystad in the south. We are ISO-certified according to ISO 900.