Kort om tjänsten

Nu stärker vi teamet och söker ytterligare en Kategorichef / Produktchef till Carepa. Som Kategorichef / Produktchef hos Carepa ansvarar du för några av företagets sortimentsområden. Du arbetar med sortimentet i kategorin från ”ax till limpa”, där du kommer ansvara för att hitta, utveckla och förhandla sortimentet i dina kategorier. Fokus ligger på tillväxt och lönsamhet.
Carepa är det personliga företaget. Därför är det viktigt för oss att du är en naturlig, glad lagspelare som kan bidra med positiv energi till gruppen och företaget. Vi kommer att sätta stort värde på dina personliga egenskaper.

Sökord: Sortiment, kategori, inköp, inköpsansvarig, inköpschef, produktansvarig, produktchef, sortimentsansvarig, category manager, purchase, kategorichef

Om verksamheten

Carepa är en ung och snabbväxande leverantör av förbrukningsmaterial. Bolaget satsar på ett smart utbud från välrenommerade varumärken och spännande utmanare inom exempelvis städ & hygien, kontorsmaterial, foodservice & engångs samt emballage. Carepa grundades 2017 genom en sammanslagning av KM Pack och Svenska Pappersgrossisten och har sedan dess vuxit kraftigt. Vi omsätter idag c:a 255 mkr och är 55 anställda. Verksamheten bedrivs från huvudkontor och logistikcenter i E-City Varalöv, mitt emellan Helsingborg och Ängelholm, samt två säljkontor i Malmö och Halmstad. Från logistikcentret med över 7 000 lagerlagda artiklar levererar vi till fler än 4 000 kunder över hela Sverige. Bland Carepas kunder finns små och stora företag, hotell & restaurang, dagligvaruhandel, städbolag samt odlare och blomstergrossister.

Carepa brinner för att skapa en enkel och bekymmersfri vardag för sina kunder. Detta åstadkoms genom ett brett erbjudande i kombination med en effektiv och modern marknadsmodell. Styrkan ligger också i företagskulturen där fokus ligger på närhet till kunderna både digitalt och personligt. Vi är marknadens utmanare genom att fokusera på våra tre kundlöften Alltid steget före, Rätt pris direkt och Bra Miljöval.

Carepa ingår i Bjäre Invest, en del av Ekhaga Utveckling. Företaget är både kvalitetscertifierade (enligt ISO 9001) och miljöcertifierade (enligt ISO 14001).

Carepas samhällsengagemang har fokus på ungdomar. Den yngre generationen av nya kollegor, chefer och företagare. Varje år utses en Carepa Junior Management Board, en spegling av den ordinarie ledningsgruppen. Man arbetar med ett dubbelriktat mentorskap där man tar hjälp och utvecklar varandra.

Mer om tjänsten

• Ansvar för leverantörer. Förhandling och upprättande av avtal.
• Ständig utveckling och optimering av sortimentsområdet.
• Ansvara för sortimentsområdets lönsamhet.
• Tillsammans med säljorganisationen definiera och styra mot utvalt sortiment.
• Ansvara för och samordna produktutbildning till organisationen.
• Ansvara och tillsammans med säljledningen och leverantörerna arbeta fram kampanjer och säljredskap samt arbeta med uppföljning.
• Ansvara för presentationen av sortimentet i webbutik och kataloger.

Din profil

Vi tror att du har följande egenskaper / kvalifikationer:
• Vi söker dig som har några års erfarenhet av inköp och sortimentsutveckling.
• Ung eller gammal spelar mindre roll, men du måste vara marknadsorienterad, affärsmässig och har god förhandlingsvana.
• Stor förståelse för försäljning inom B2B.
• Du har god förståelse av hela processen, från slutkund till leverantör.
• Du förstår vikten av att knyta långsiktiga relationer.
• Du är utåtriktad och kommunikativ.
• Du har god planeringsförmåga och ordningssinne.
• Du är även en stjärna både administrativt och i Excel

Har du erfarenhet av affärssystemet Microsoft Dynamics NAV (Navision) är det meriterande, men inget krav. Erfarenhet från branschen är också ett plus (speciellt produktkunskap inom t.ex. hygien- & städprodukter samt städkem). Du uttrycker dig väl i svenska och engelska både i tal och skrift. Tjänsten är en anställning direkt hos Carepa och placering för tjänsten är på Carepas huvudkontor i ”E-City” mellan Helsingborg och Ängelholm.

Ansökan

Tycker du att detta låter intressant söker du tjänsten via vår hemsida Dreamwork.se, sök gärna omgående då vi arbetar med ett löpande urval. Har du frågor kan du kontakta rekryteringskonsult Mahlin Granelli Glyré på telefon 042-17 66 11 eller mail mahlin.glyre@dreamwork.se
Välkommen med din ansökan!