Kort om tjänsten

Som analytiker på avdelningen för Sales & Pricing har du en viktig roll i ForSeas strävan att skapa attraktiva priser och erbjudanden för sundets privata resenärer. Du har det övergripande ansvaret för insamling av data, kartläggning av köpbeteenden, analyser och optimering av försäljning. Här finns en fantastiskt rolig tjänst för dig som älskar att arbeta med analyser, prismekanismer och revenue management och som vill vara med och utveckla en verksamhet som ger många människor glädje. Placering i Helsingborg eller Helsingör.

Sökord: ekonomi, ekonom, analys, strategi, marknadsföring, marknadsekonom, marknadsanalys, Excel, kundbeteende, QlikSense, turism, resebranschen, e-commerce

Om verksamheten

Den blå vägen är också den grönaste. Genom täta turer, punktliga avgångar och i alla slags väder trafikerar vi vårt älskade sund så att människor kan mötas och regionen utvecklas.

Vår satsning på helt batteridrivna färjor gör att vi inte bara är det mest effektiva transportalternativet, utan också det mest hållbara. Vi är en verksamhet i ständig rörelse.

På ForSea är man öppen för nya idéer, man satsar på framtiden, beslutsvägarna är korta och man har en tydlig strategi att öka verksamheten.
Läs mer på www.forsea.se

Mer om tjänsten

ForSea är i färd med att utveckla sin prissättning till en mer flexibel och kundanpassad modell som styrs av marknadstrender, kundbeetenden, beläggning, resultat och olika stynings- och pristester. Ett nytt system utvecklas för ForSeas krav, där du förväntas bli en skicklig användare och bidra till utvecklingen av olika arbetsprocesser och verktyg. Ett viktigt inslag i utvecklingen av den nya prissättningen, är analyser av många olika data som kan påverka prissättningen, här ligger ditt huvudsakliga ansvar.

Du kommer även att jobba med:
• Ansvar för konkurrenskraftig prissättning av biljettpriser
• Utveckla vårt sätt att kommunicera försäljningsresultat och uppföljning
• Löpande uppföljning av KPIer
• Utveckla QlikSense
• Ta fram underlag och material inför ledningsgrupps- och styrelsemöten
• Marknads- och konkurrensanalyser
• Support till kundtjänst och hamnpersonal vid pris och produktfrågor

Din profil

Du bör ha en akademisk examen – troligen i ekonomi – och har erfarenhet av att driva frågor ur ett lönsamhetsperspektiv. Du är väldigt duktig på att använda Excel och har troligen arbetat med kartläggning och analys av köpbeteende, du är van att samla in data från olika källor och du är bra på att se mönster i dina analyser. Har du erfarenhet av Google Analytics är detta ett plus.

Här blir du ansvarig för att bygga upp strukturen kring denna tjänst, här finns ett behov men inga manualer. Det är viktigt att du ser detta som en rolig utmaning.

Du har med fördel arbetat i rese- eller turistbranschen eller kommer från e-commerce där du arbetat med att analysera köpbeteende.

Du behöver kommunicera på olika plan. Du talar och skriver en felfri svenska eller danska och gör dig förstådd på det andra språket. Det är också viktigt att du kan arbeta på engelska i tal och skrift, presentationer för styrelse och ledning sker på engelska.

På ForSea jobbar du i en liten avdelning där man hjälps åt med det mesta. Du är delaktig i det mesta, ger kollegor ett handtag när du kan och deltar i det gemensamma arbetet för trivsel.

Ansökan

Du är välkommen att söka tjänsten via Dreamworks hemsida, www.dreamwork.se med bifogat CV och personligt brev. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot några ansökningar via mail. Vi arbetar med löpande urval, sök gärna tjänsten redan idag och senast 31 januari. Tillträde enligt överenskommelse.

Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Lena Lilliér på Dreamwork 0708 121 121, alternativt lena.lillier@dreamwork.se