Kort om tjänsten

Vi söker en operativ inköpare omgående för en av våra kunder i Helsingborg. För rätt person finns det möjlighet att uppdraget övergår i en anställning hos kunden.
Rollen innebär att du kommer arbeta brett och med ett helhetsperspektiv där du får stora möjligheter att driva dina idéer.

Om verksamheten

Kunden har högt i tak, korta, snabba beslutsvägar och du kommer att få möjlighet att själv vara med och forma företaget och deras produkter i en global miljö. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning där du kommer att vara anställd av Dreamwork och uthyrd till kunden.

Mer om tjänsten

Som operativ inköpare kommer du att arbeta med alla de arbetsuppgifter som följer med operativt och taktiskt inköp, som tex avrop, hantering av orderkännande.
Du kommer även att vara deltagare i produktutvecklingsprojekt där du bevakar inköpspriser i projekten.

Din profil

För att lyckas i rollen som inköpare måste du brinna för kommersiellt inköp och drivas av att vilja förändra om du ser något som kan utvecklas till det bättre. Du arbetar hårt och målmedvetet för att hålla kostnaderna nere för inköpt material och övriga kostnader som påverkar verksamhetens resultat.

Vi söker dig som har en teknisk eller ekonomisk utbildning på gymnasie – eller högskolenivå och minst fem års erfarenhet av operativt inköp.
Du har IT-kunskaper från MPS-miljö (där IFS är meriterande) och MS office.

Som person är du öppen och kommunikativ som kan planera och prioritera sina arbetsuppgifter i en dynamisk miljö. När svårigheter dyker upp är du kreativ och ser möjligheter i stället för problem. Du kan och driver tuffa förhandlingar för att nå dina mål, som denna roll bl.a. handlar om inköpspriser och produktkvalitet. Du trivs i en organisation med högt tempo med många kontaktytor, högt ställda krav och förväntningar.
Vi förutsätter att du kan uttrycka dig obehindrat i både tal och skrift på både svenska och engelska.

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan på vår hemsida www.dreamwork.se snarast möjligt, då urvalsprocessen sker löpande. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot ansökningar via mail. Gör vårt test på hemsidan.

Om Dreamwork

Vi på Dreamwork är People-Management-konsulter för människor och organisationer. Vi har ett nära samarbete med LinkedIn och våra rekryterare och researchers är certifierade i LinkedIn’s Recruitermodul. Vi har två gånger utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri och lika många gånger nominerats till EY:s ”Entrepeneur of the Year”. Dreamwork grundades 2006 och finns på sju orter i Sverige med huvudkontoret i Helsingborg. Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001 och under 2015 hade vi en tillväxt på 51%.

Kort om tjänsten

Dreamwork söker på uppdrag av en av våra kunder i Ängelholm en erfaren och affärsdriven Inköpare/Purchaser till Supply Chain avdelningen. Är du strukturerad med mycket energi och uppskattar förhandlingar och inköpsfrågor i ett internationellt bolag är du personen vi söker!

Som inköpare/purchaser har du till uppgift att försörja produktionen med material så kostnadseffektivt som möjligt. Du kommer att ansvara för inköp av material och komponenter till dieselmotorer. Företaget är förlagt i Ängelholm och arbetstiderna är mellan 08.00-17.00 mån-fre. Du blir anställd som konsult och uthyrd till vårt kundföretag. Uppdraget är initialt interimt på 6 månader men för rätt kandidat finns goda möjligheter till förlängning.

Sökord: Inköpare, purchaser, operativ inköpare, strategisk inköpare, purchaser, payment process, internationell, international, business delvelopment, företagsutveckling, administration, industri, industry

Mer om tjänsten

Som inköpare/purchaser kommer du vara ansvarig för att utveckla och bibehålla en leverantörsbas i världsklass. Du kommer att utföra inköp av material, teckna avtal samt representera företaget mot diverse leverantörer. Du ansvarar för leverantörskontakt, inköpspriser, förhandlingar, leveransupplägg och kapacitetssäkring för ett utvalt sortiment av komponenter och materialområden. Detta inkluderar att välja utbud, bibehålla ett kostnadseffektivt tankesätt, bevaka marknaden, kvalitetssäkra varor och bibehålla ett flöde i leveransen. Du rapporterar direkt till bolagets Supply Chain Director.

Din profil

Du är en erfaren men också utvecklingsbar inköpare med industribakgrund från tillverkande bolag med god kunskap om industriella produkter. Du har en relevant utbildningsbakgrund inom exempelvis ekonomi eller teknik och har ett sinne för affärer, kan ta egna beslut och arbeta självständigt. Du behöver ha en god avtalsvana, administrationsförmåga, vara strukturerad och stresstålig samt orädd för att kliva in i förhandlingar och känsliga situationer. Självklart har du goda IT-kunskaper och är en avancerad användare av Excel och ERP-system.

Du uppskattar kontakten med leverantörer och verkar för långsiktiga framgångsrika relationer. Du är även en god medarbetare och lagspelare som förstår vikten av ett gott samarbete med personal. Arbetsspråket är i stor utsträckning på engelska.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Dreamwork. Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan på vår hemsida www.dreamwork.se snarast möjligt, då urvalsprocessen sker löpande. Har du frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Researcher Mattias Hjalmarsson på mattias.hjalmarsson@dreamwork.com eller 040-660 12 12

Om Dreamwork

På Dreamwork jobbar vi med people management snarare än med traditionell rekrytering och bemanning. Vi anstränger oss hårdare för att matcha våra kandidaters personlighet med våra uppdragsgivares företagskultur. Vi har ett nära samarbete med LinkedIn och våra rekryterare och researchers är certifierade i LinkedIn’s Recruitermodul. Vi har två gånger utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri och lika många gånger nominerats till EY:s ”Entrepreneur of the Year”. Dreamwork grundades 2006 och har levererat personallösningar på över 130 orter i Sverige, från Kiruna i norr till Ystad i söder. Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001.

Kort om tjänsten

Vi söker en inköpsansvarig till Värmebaronen. Har du erfarenhet av inköp och dokumenterad erfarenhet av genomförda förhandlingar från början till slut? Är du van vid att säkerställa materialförsörjningen till produktionsenheten? Skulle du säga att du är analytisk, affärsorienterad, strukturerad och kvalitetsmedveten? Då är detta kanske det rätta uppdraget för dig! Vi söker nu en inköpsansvarig för anställning hos Värmebaronen. Rekryteringen sköts av Dreamwork, anställning direkt hos Värmebaronen.

Sökord: nköpsansvarig, inköpschef, inköpare, inköpsprocess, inköpsplanerare, strategisk, taktisk, operativ inköpare, upphandlare, purchase, payment process, leverantör, delivery, transport, business development, företagsutveckling, förhandlingar, analytiker, marknadsanalys, materialförsörjningen, supplychain.

Om verksamheten

Företaget grundades 1975. Nu, många år senare, är Värmebaronen ett stabilt familjeföretag med stark ekonomi och med ett brett produktsortiment och ett grundmurat kvalitetsrykte.
Företagets filosofi är inte att vara störst på marknaden utan att istället alltid sträva efter att vara bäst. Värmebaronen är ett unikt företag inom energibranschen då samtliga produkter i det stora sortimentet konstrueras och tillverkas i Sverige i egen fabrik.
För att kunna konkurrera med lågprisprodukter från det forna östblocket och Asien har Värmebaronen har under senaste åren bedrivit ett omfattande utvecklingsarbete vad gäller teknik och gjort stora investeringar i miljontals kronor i det allra senaste i maskinväg. Detta har tagit stora mängder resurser i anspråk vilket varit en medveten satsning för framtiden som företaget nu står redo att möta och under 2016 redan sett resultat på.

Mer om tjänsten

Som inköpare kommer du att arbeta brett med inköparbetet, både operativt och strategistk. Du ansvarar du för att säkerhetsställa effektiva leveranser av material och tjänster till vår produktion. Arbetet innebär mycket kontakter med leverantörer och ett nära samarbete med kollegor inom planeringen och produktionenl. Du arbetar även med uppföljning och utveckling av inköpsrutiner för optimering av volymer och reducering av ledtider i syfte att uppnå lägsta möjliga totalkostnad. Du kommer att ha ett finansiellt ansvar, se till att målsättning och nyckeltal efterlevs. Hantera inköpsprognostisering av artiklar och produktgrupper och ansvara för att lagernivåer är tillräckliga.
Tjänsten innebär lite resande, räkna med ca 15 övernattningar per år.
Värmebaronen erbjuder kontinuerlig utbildning och uppbackning för att du ska utvecklas i ditt jobb.

Din profil

Du har minst fem års erfarenhet av inköpsarbete av tekniska produkter och du har ett stort tekniskt intresse och god förståelse. Du har erfarenhet av att arbeta med utvärderingar av leverantörer, leveransuppföljningar och upphandlingar och Du uppskattar kontakten med leverantörer och verkar för långsiktiga framgångsrika relationer. Självklart är du en van användare av affärssystem, med god förståelse för vikten av att hålla systemet uppdaterat med rätt grunddata. Meriterande om du arbetat i Monitor. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Stort plus om du även behärskar tyska.
Som person är Du analytisk och strukturerad och har öga för detaljer. Du har en god kommunikationsförmåga och hanterar ditt arbete på en professionell nivå. Vidare tror vi att du är en inköpare med kvalitetsmedvetenhet, är angelägen om att nå resultat och att hålla deadlines med hög kvalitet i ditt arbete.

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan på vår hemsida www.dreamwork.se snarast möjligt, då urvalsprocessen sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Mahlin Glyré på mahlin.glyre@dreamwork.se