Kort om tjänsten

Vill du arbeta verksamhetsnära i en både strategisk och operativ roll som Ekonomichef i ett framgångsrikt och etablerat bolag där Du får en avgörande roll för bolagets fortsatta framgång? Nu finns denna möjlighet, Beulco Armatur AB söker en affärsinriktad Ekonomichef till huvudkontoret i Helsingborg.

Om verksamheten

Beulco Armatur AB erbjuder VVS-marknaden i Sverige ett brett program av produkter och innovativa systemlösningar av hög kvalitet. Detta möjliggörs av vår tekniska kompetens och långa erfarenhet. Vårt huvudkontor och lager finns i Helsingborg. Vi omsätter ca 120 miljoner och är 30 anställda.

I moderbolaget Beulco Holding ingår företagen Beulco Armatur, Impel, PD Prefab, Promab. Bolagen omsätter tillsammans ca 200 miljoner och är 65 anställda. Som ekonomichef har du ansvar för hela koncernens ekonomifunktioner.

Vi arbetar mycket efter våra värdeord som är Arbetsglädje, Koll på läget, Samarbete, och Utveckling.

För mer information om oss gå in på www.beulcoarmatur.se.

Mer om tjänsten

Bolaget befinner sig i en intressant utvecklingsfas och rollen som ekonomichef är verksamhetsnära men erbjuder även stor variation mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter. Du kommer även arbeta med utveckling, digitalisering och förbättring av bolagets processer och rutiner.

Som Ekonomichef hos oss har du helhetsansvar för den löpande redovisningen, månadsbokslut, årsbokslut samt likviditetsprognoser. Du är även övergripande IT-ansvarig och sitter med i Ledningsgruppen.

Din uppgift blir också att stötta bolagens VD:ar med analyser, prognoser och rapporter. Vidare har du ansvar för budgetarbete samt är involverad i större ekonomiska frågeställningar som berör bolagen med rapportering till koncernledningen.

Vi är ett familjeägt företag med korta beslutsvägar. Alla på företaget och i synnerhet Ekonomichefen har en avgörande roll i företagets fortsatta utveckling. Du kommer att vara delaktig i såväl vår strategiska som taktiska planering för bolagets fortsatta tillväxt och utveckling.

Din profil

Vi förutsätter att du har ett utpräglat affärstänk och en vana att arbeta med andra personer som inte är ekonomer. Du är även analytisk, affärsmässig, resultatinriktad samt har ett strukturerat och noggrant arbetssätt. Vi förväntar oss att du på ett proaktivt sätt driver frågor runt analys, pris och kalkylarbete samt lönsamhet.

Som person är du lyhörd och prestigelös och tycker om att samarbeta samt har en god kommunikationsförmåga.

Du har relevant och dokumenterad utbildning från Universitet eller Högskola samt erfarenhet av ovanstående arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du som söker har arbetat som ekonomichef, controller eller revisor med en god förståelse för bolagets affärer och processer.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Dreamwork. Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan på vår hemsida www.dreamwork.se snarast möjligt, då urvalsprocessen sker löpande. Har du frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Magnus Blomsterberg.

Kort om tjänsten

Vår Financial & Adminstrative Manager går vidare i sin karriär och vi söker en självständig, driven och verksamhetsintresserad ekonom med controllerperspektiv.

Den här tjänsten erbjuder ett brett ansvarsområde med fokus på områdena extern redovisning, intern redovisning och business-controlling.

• Tjänsten ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar till Director General.
• Personalansvar för en redovisningsekonom som sköter allt löpande redovisningsarbete och löneredovisning.
• Placeringsort: Ystad

Vi söker dig som är nyfiken och har starkt intresse för att sätta dig in i komplexa frågeställningar som berör produkterna, tillverkningen och affären. Du är van att göra beräkningar, analysera och dra slutsatser som sedan presenteras för ledningen.

För att lyckas är du duktig på att skapa förtroende och kommunicera med människor på olika nivåer i företaget och samtidigt pedagogiskt förklara dina slutsatser.

Om verksamheten

IMS Nonwoven AB utvecklar och tillverkar högkvalitativa industritextilier till kunder inom Automotive, Medical, Hygiene och Teknisk industri.

Företaget grundades 1959 under namnet Fiberduk AB. Under 2008 förvärvades samtliga tillgångar och varumärken av den spanskbaserade nonwoven tillverkaren Tefisa S.A. Företagen bildade tillsammans dotterbolaget IMS Nonwoven AB som ägs av textilgruppen Industrias Murtra S.A.

Sedan etableringen har företaget gått igenom en omfattande utveckling. Den dryga 50 åriga erfarenheten speglas i den kombinerade styrkan av kompetens, kundinsikt och tekniska möjligheter som omvandlas till kundvärde. Några av världens ledande företag och starkaste varumärken värdesätter fördelarna med att arbeta med IMS Nonwoven. Företaget exporterar i huvudsak sina produkter och USA är den största marknaden.

Mer om tjänsten

Arbetsuppgifter

• Månads- och årsbokslut, samt tillhörande analyser
• Businesscontrolling med fokus på tillverkning, produkter och lager
• Budget, likviditet
• Prognoser och uppföljning av utfall
• Övrig intern rapportering
• Arbetsuppgifter som berör externa kontakter t ex bank, revisorer, försäkringsbolag, Skatteverket och SCB
• Ansvar för valutasäkring mm samt övriga frågor som berör ekonomi/finans
• HR-ansvar
• IT-ansvar
• Föredragande på det månatliga ledningsmötet
• Personalansvar för en redovisningsekonom/lön

Din profil

Bakgrund

• Krav: Civilekonom inriktning redovisning/ekonomistyrning eller motsvarande utbildning
• Krav: Väl dokumenterad arbetslivserfarenhet från liknade arbetsuppgifter inom tillverkande företag. Fokus på att arbeta självständigt med bokslut och tillhörande analyser, ansvar för eller delaktig i budget arbete, van att analysera och följa upp produktionen, lager och produkter ur ett ekonomiskt perspektiv.
• Krav: tala och skriva obehindrat engelska
• Merit: Yrkeserfarenhet från processindustri.
• Merit: erfarenhet av IT och HR
• Merit: tala och skriva obehindrat spanska

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och ditt personliga brev så snart som möjligt. Urvalsprocessen sker löpande. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot ansökningar via mail. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Anette Andersson, 0735-18 79 01 eller via mail anette.andersson@dreamwork.se