Ikon sök

Frontendutvecklare på digitalbyrå

 

Om Adaptive Media

Adaptive Media är ett tight team som sitter i en nyrenoverad ljus lokal vid Odenplan i centrala Stockholm. Det som förenar alla i teamet är en passion till webben. Idag är man sex anställda inklusive grundarna som utgörs av utvecklare, designerns och UXare.

Adaptive Medias verksamhet utgörs av tre huvudsakliga områden; 

 

Adaptive Media:

Fokuserar på att genomföra innovativa projekt tillsammans med nya och befintliga kunder. Allt som oftast planerar och byggs företagsunika webbapplikationer – det som får kundernas verksamheter att lira helt enkelt! Som komplement så händer det att Adaptive Media bygger en och annan publik företagswebb också – om det finns någon edge i projektet.

Just nu sitter man bland annat med utveckling av ett stort iPad-baserat säljsystem till ett telekombolag, samtidigt som man utvecklar en Vue/Laravel-baserad webbapplikation för ett företag i musikbranschen.

 

Adaptive Ventures:

Ibland stöter Adaptive Media på företag eller idéer som är så bra att de investerar och blir aktiva delägare – och den delen av verksamheten kallas Adaptive Ventures. Adaptive Media är då vanligtvis med från start och tar en aktiv del av ledning, strategi och teknisk utveckling.

För att hålla fokus så går man inte in som delägare i flera projekt samtidigt, och portföljen har nu runt 10 genomförda ventures. Exempel på lyckade ventures är medgrundande av rabattföretaget Rabble, den kollaborativa transportjänsten Freelway och e-handelsplattformen Adaptive Shop. 

 

Adaptive Labs:

Eftersom webben är det bästa som finns så älskar Adaptive Media också att bygga egna tjänster och testa nya tekniker. 

“Vårt labb gör vårt jobb roligare – och våra kunder gynnas genom att vi inte stannar upp i vår tekniska kreativitet. En del av det vi bygger blir färdigt nog för att lanseras publikt, medan en hel del annat med all rätt stannar i labbet förevigt :)”

Exempel på nyligen lanserade labbtjänster är den Billogram-relaterade tjänsten Adaptive Invoice, minitjänsten Fejka.nu och mailtjänsten Adaptive Mail. Nästa labbprojekt i pipen är en Vue-applikation för att driva sport/spel-turneringar.

 

Roll och Kompetens 

På Adaptive Media kommer du sitta i ett tight team nära beslutsfattarna. All utveckling sker inhouse på Adaptive Medias kontor vid Odenplan i centrala Stockholm. 

 

Tekniska krav

 • Mycket goda kunskaper inom JavaScript
 • Erfarenhet och behärska moderna JavaScript-ramverk såsom Vue.js, Angular.JS, Ember, ReactJS
 • Goda kunskaper inom CSS samt erfarenhet av CSS pre-processors såsom SASS/LESS/Stylus
 • Erfarenhet av CSS-ramverk som Bootstrap/Foundation och kunskap om i vilka sammanhang de bör eller bör inte användas
 • Goda kunskaper inom frontendutveckling samt uppdaterad på ny teknik och koncept /idéer inom modern webbutveckling
 • Känsla för stil och design

 

Meriterande tekniska kunskaper 

 • Git för versionshantering
 • Erfarenhet inom modern objektorienterad PHP, gärna med erfarenhet av MVC-baserade ramverk såsom Laravel och/eller Symfony
 • Erfarenhet av TDD (Test Driven Development) och Continuous Delivery

 

Mjuka värden

 • Passion för modern teknologi
 • Genuint branschintresse (webben / utveckling / teknik)
 • Lösningsorienterad person med ansvarskänsla för bra slutprodukter
 • Lyhördhet för kunders och teamets önskemål och behov
 • Kunna arbeta självständigt med delar av projekt och vara självgående inom vissa ramar.
 • Förstår värdet av teamwork, och har en tro på att slutresultatet blir bäst om man samarbetar och prestigelst kan ta sig an arbetsuppgifter av olika grad

 

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Adaptive Media med Titan IT. Ansvarig rekryteringskonsult är Johan Manhem.

Kontaktuppgifter:

johan.manhem@titanit.se

0721 – 58 14 78