Ikon sök

Frontend-utvecklare till Lendo

Lendo är Sveriges ledande låneförmedlare och ingår i Schibstedkoncernen, en av Nordens största mediekoncerner med över 7 700 medarbetare. Lendo har funnits på den svenska marknaden sedan 2007 och har huvudkontor i Stockholm. Lendo är en del av Schibsted Personal Finance, en av de viktigaste satsningarna inom Schibsted Growth. Idag består de av Lendo, Compricer, Kundkraft, Mobilio och MittBolån. Bolag som är ledande inom förmedling av tjänster rörande bl.a. privatlån, bolån, mobilabonnemang och eltjänster.

Frontend-utvecklare – Var med och förnya Lendo!

Lendo grundades 2007, förvärvades av Schibsted 2009 och är idag ett högprioriterat bolag i koncernen under ständig tillväxt. I nuläget finns Lendo i Sverige, Norge och Finland men är mitt i en vidare expansion. Med en erkänd och uppmärksammad tjänst satsar nu Lendo ännu mer på förfining och utveckling av tjänster samt förbättring av system. Vi söker nu en frontend-utvecklare som ges möjligheten att vara en del av Lendos fortsatta resa.


Om rollen

Din roll som frontend-utvecklare innebär att du deltar aktivt i teamets arbete. Teamet är uppdelat i tre ansvarsområden (frontend, back end, integration). Du kommer att jobba med webbutveckling i frontend (Javascript, React, CSS, HTML). Du kommer att ha stor frihet i teknikval beroende på utformning av projektet, så möjligheterna att vara innovativ är stora. Lendo driver mycket trafik via mobil och tablet, därför kommer mycket fokus att vara kring mobile first-utveckling och responsiv design.

 

De dagliga uppgifterna är varierande då ärendena som kommer in är av olika karaktär, svårighetsgrad och omfattning. Teamet består idag sju utvecklare och jobbar agilt med tvåveckorssprintar mot tydligt uppsatta mål. Utvecklingsavdelningen präglas av frihet under ansvar och en stark teamkänsla.

 

Då Lendo är ett förhållandevis litet bolag är beslutsvägarna korta och du får vara delaktig i hela processen och bidra till nya tekniska lösningar på webbplattformen. Vi söker dig som vill lyfta produkten till en ny nivå, som vill vara med och bidra samt lägger stor vikt vid egen utveckling.

 

 

Bakgrund och personliga egenskaper

 

  •          Minst ca 3 års erfarenhet av frontend-utveckling
  •          Erfarenhet av att implementera design i HTML/CSS/Javascript
  •          Kunskaper om frontend-ramverk såsom React.js eller liknande
  •          Kunskaper inom responsiv design med vana att anpassa din utveckling efter olika devices

 

Du har någon form av teknisk högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper inhämtade på

annat sätt. Vi ser det som ett stort plus om du har kunskap och intresse kring UX-design.

Meriterande är även ett personligt intresse för teknik och utveckling, vilket kan ta sig uttryck i

form av hobbyprojekt/engagemang i teknikforum etc. Ett finansiellt intresse är såklart också ett plus.

 

Som person är du agil och självgående i ditt arbete. Du är en social och framåt person med en

naturlig förmåga att interagera med såväl verksamhet som kunder samt förklara teknik på ett

pedagogiskt sätt för användare. Du tycker det är kul att gå till jobbet och har antagligen

systemutveckling som ett av dina största intressen. Vidare är du initiativrik och duktig på att

samarbeta i mindre team. Vi ser också att du är noggrann i ditt arbete och eftertänksam i dina

 

Du erbjuds att få vara en del av en ung och rolig företagskultur med tydlig entreprenörsanda. Du ges stora möjligheter att påverka arbetets innehåll och komma med egna tankar och idéer.

 

Två gånger om året har vi hack day då utvecklare från alla olika bolagen inom Schibsted träffas och utvecklar små projekt och umgås. Om tid finns har vi egen aktivitet på fredagseftermiddagar vilket innebär fritt arbete inom vissa ramar. Då kan man skapa egna projekt, ta fram nya idéer eller experimentera med olika lösningar.

 

Ansökan

Charles Karjalainen

073 518 79 03

charles.karjalainen@titanit.se