Ikon sök

Backend-utvecklare till Lendo

Lendo är Sveriges ledande låneförmedlare och ingår i Schibstedkoncernen, en av nordens största mediekoncerner med över 7 700 medarbetare. Lendo har funnits på den svenska marknaden sedan 2007 och har huvudkontor i Stockholm. Lendo är en del av Schibsted Personal Finance, en av de viktigaste satsningarna inom Schibsted Growth. Idag består de av Lendo, Compricer, Kundkraft, Mobilio och MittBolån. Bolag som är ledande inom förmedling av tjänster rörande bl.a. privatlån, bolån, mobilabonnemang och el-tjänster.


Backendutvecklare – Var med och förnya Lendo!

Lendo grundades 2007, förvärvades av Schibsted 2009 och är idag ett högprioriterat bolag i koncernen under ständig tillväxt. I nuläget finns Lendo i Sverige, Norge och Finland men är mitt i en vidare expansion. Med en erkänd och uppmärksammad tjänst satsar nu Lendo ännu mer på förfining och utveckling av tjänster samt förbättring av system. Vi söker nu en Backendutvecklare som ges möjligheten att vara en del av Lendos fortsatta resa. 


Om rollen

Din roll som backendutvecklare innebär att du deltar aktivt i teamets arbete. Teamet är uppdelat i 3 ansvarsområden (frontend, backend, integration). Du kommer att jobba med backend och integration mot andra system. Lendo räds inte för att testa nya vägar. Din roll som backendutvecklare innebär att du jobbar med en PHP-baserad plattform och en del stödsystem skrivna i NodeJS. De dagliga uppgifterna är varierande då ärendena som kommer in är av olika karaktär, svårighetsgrad och omfattning. Teamet består idag fem utvecklare och jobbar agilt med tvåveckorssprintar mot tydligt uppsatta mål. Utvecklingsavdelningen präglas av frihet under ansvar och en stark teamkänsla.

Då Lendo är ett förhållandevis litet bolag är beslutsvägarna korta och du får vara delaktig i hela processen och bidra till nya tekniska lösningar på webbplattformen. Vi söker dig som vill lyfta produkten till en ny nivå, som vill vara med och bidra samt lägger stor vikt vid din egen utveckling.

Bakgrund och personliga egenskaper

Dokumenterad erfarenhet eller några års arbetslivserfarenhet inom. backendprogrammering
Erfarenhet av objektorienterad utveckling i PHP, Java, Scala, Node.js eller motsvarande
Erfarenhet av API-utveckling
Erfarenhet av Microservices är meriterande
Erfarenhet av agilt arbetssätt
Relevant högskoleutbildning eller KY-utbildning (meriterande).

Som person är du agil och självgående i ditt arbete. Du tycker det är kul att gå till jobbet och har antagligen systemutveckling som ett av dina största intressen. Vidare är du initiativrik och duktig på att samarbeta i mindre team. Du är snabblärd, tekniskt intresserad och trivs i ett högt tempo och ett arbetsklimat där ingen dag är den andra lik. Vi ser också att du är noggrann i ditt arbete och eftertänksam i dina beslut samt att du har bra struktur i din kod.

 

Du erbjuds

Du erbjuds att få vara en del av en ung och rolig företagskultur med tydlig entreprenörsanda. Du ges stora möjligheter att påverka arbetets innehåll och komma med egna tankar och idéer.

Två gånger om året har de hackday då utvecklare från alla olika bolagen inom Schibsted träffas och utvecklar små projekt och umgås. Om tid finns har vi egen aktivitet på fredagseftermiddagar vilket innebär fritt arbete inom vissa ramar. Då kan man skapa egna projekt, ta fram nya idéer eller experimentera med olika lösningar.

Ansökan

Charles Karjalainen
0735187903
charles.karjalainen@titanit.se